За 1 юни в Стрелча откриха първа изложба на детските играчки

За предстоящия ден на детето в Стрелча днес бе открита първата за региона изложба на детските играчки. Тя е съвместна инициатива на историческите музеи в Белово и в Стрелча.

И точно това, според организаторите, прави изложбата специална, защото зад всяка играчка стои една история, която чака да бъде споделена. Експозицията от играчки представя информация и за произхода на играчката – от праисторията до наши дни и за нейната роля в развитието на детето.

Изложбата е предназначена както за малките, така и за големите, казва директорът на историческия музей в Стрелча Николета Петкова:

„Изненадващо, в кампанията се включват много жители на общините Белово и Стрелча. Но най-вълнуващи остават срещите с дарителите, които, оставяйки своята играчка, споделят и своя детски спомен“.

Изложбата е отворена от днес до края на юни, без почивен ден. За малките посетители са организирани и кътове за игра.

Откриването съвпада и с четвъртия фестивал на туризма и етеричните масла от прочутата стрелчанска роза, който започва от утре и ще продължи три дни.

Стрелча очаква своите гости през почивните дни, като обещанието е за много атракции и пресъздаване на истории, свързани с маслодайната роза.

Автор: Невена Петрова – кор. на БНР в Пазарджик – Източник : https://bnr.bg/post/101998598/za-1-uni-v-strelcha-otkriha-parvata-izlojba-na-detskite-igrachki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *